De ce aș alege un atelier de dezvoltare pentru copilul meu?

Atelierele de dezvoltare personală pentru copii sunt programe prin care copiii sunt stimulați să-și dezvolte gândirea logică și strategică, flexibilitatea, atenția, încrederea în sine, comunicarea, creativitatea, perseverența, capacitatea de gestionare a emoțiilor și relaţiilor cu cei din jur. Dezvoltarea personală a copiilor este un proces de durată ce presupune dobândirea unor competențe cognitive, emoționale și sociale ce le vor influența întreg parcursul ca adulți. Atunci când copiii sau adolescenții trec prin perioade dificile (adaptarea la mediul preșcolar/școlar, program școlar încărcat, conflictele cu colegii, transformările specifice adolescenței, problemele din mediul familial etc.) au nevoie de modele "sănătoase" de gestionare a situațiilor. În plus, au nevoie de suport emoțional pe care, de cele mai multe ori, nu știu să îl solicite nici familiei și nici cadrelor didactice. De aceea, grupurile de dezvoltare personală constituie una dintre soluțiile cele mai adecvate pentru depășirea momentelor dificile apărute în viața lor..

Beneficiile participării la programele și atelierele Lumea Copiilor

  • Curajul de a susține puncte de vedere argumentate, pe baza unei gândiri logice;
  • Capacitatea de a crea strategii de lucru, atât individual, cât şi în echipă;
  • Independența și integrarea socio-emoțională;
  • Disponibilitatea de a-și asuma responsabilităţi;
  • Abilitatea de a lua decizii și responsabilitatea; Capacitatea de învățare și cea de gândire;
  • Abilităţile de ascultare şi comunicare; Înţelegerea şi gestionarea emoţiilor;
  • Atenția și puterea de concentrare; Încrederea în sine; Gândirea logică; Stima de sine; Creativitatea.

Teme dezbătute în cadrul atelierului

1. Sentimente grozave. Sentimente mai puțin grozave.
Identifică emoțiile pozitive și negative, dezvoltă un vocabular emoțional.
2. Pot oare să aleg?
Să învețe că toată lumea face alegeri care au la baza diferite motive. Diferența dintre alegeri potrivite, nepotrivite și ,,așa și așa''.
3. Ce este o consecință?
Să învețe să identifice consecințele comportamentelor sale și ale celor din jur. Distincția între consecințe pozitive și negative.
4. Soluții, soluții.
Să înțeleagă faptul că multe dintre probleme au soluții multiple.
Să-și dezvolte abilități în identificarea soluțiilor multiple la problemele tipice.
5. Îmi place să fiu eu însumi.
Să se identifice ceea ce le place copiilor referitor la propria persoană. Dezvoltăm atitudinea de auto-acceptare.
6. Eu pot, ei pot!
Învățăm că avem cu toții puncte tari și puncte slabe. Învățăm că indiferent de punctele slabe pe care le avem, fiecare este valoros!
7. Sunt în creștere.
Descoperim și identificăm modalitățile în care copiii cresc și se dezvoltă fizic.
8. Hai să împărțim în mod egal.
Dezvoltăm abilități de a împărți în mod egal.

Dezvoltarea personală pentru copii, sau cum să-ți ajuți copilul să devină versiunea lui cea mai bună

Iată în continuare câteva recomandări care să facă acest proces mai plăcut și mai bun de ambele părți:

  • Ține cont de unicitatea copilului tău! Fii atent la punctele forte și la nevoile lui individuale și nu căuta neapărat să-l uniformizezi, să-l faci să fie ca alții din jur. Diferențele se pot dovedi cel mai mare atu personal!
  • Nu-ți limita copilul prin etichete! Încearcă să-l lași să se dezvolte cât mai liber și, mai ales, nu-i pune etichete ce pot avea valențe negative, precum: "dur", "sensibil", "timid", "arogant" etc. Copilul tău poate deveni exact acea etichetă!
  • Contează enorm ce model îi dai! Totul pleacă de acasă. Copilul te va imita (aproape) la fiecare pas. Sădește în el ceea ce vrei să devină: încredere, politețe, răbdare, atitudinea pozitivă etc.
  • Fii foarte atent! Nu-l scăpa din ochi, rămâi racordat la el la modul relaxat. Fii în special atent la interesele și la activitățile lui! Astfel, vei ști ce nevoi concrete de dezvoltare are.
  • Acceptă că are limite și nu-l critica! Copilul tău are, și el, limitele lui. Când nu reușește ceva, încurajează-l. Asta îi va spori încrederea în sine!
  • Ascultă-l! Copiii au nevoie de multă atenție din partea noastră, ca părinți. Ascultă cu răbdare ce-ți povestește copilul tău și insuflă-i încredere și siguranță, ca să devină la rândul lui un bun ascultător.
  • Încurajează-l să se joace! Prin joacă, copilul se dezvoltă emoțional, fizic și mental. Jocul îl învață lucrul în echipă, abilități sociale, să rezolve probleme, să fie imaginativ, să ia decizii, să se apere, să exploreze și să fie lider.
  • Ajută-l să fie autonom! Părinții au uneori tendința să-i cocoloșească pe cei mici. Învață-ți copilul să-și asume responsabilitatea, începând cu lucruri simple: să-și pregătească ghiozdanul, să-și strângă jucăriile și să-și facă temele din proprie inițiativă, preferabil.
  • Înscrie-l la cursuri de dezvoltare personală! Exact ce spuneam în acest articol. Înscrie-ți copilul la un centru de profil, ca să deprindă abilitățile esențiale de care are nevoie pentru a-și asigura un viitor de succes.

Prin dezvoltare personală copilul tău va reuși inclusiv să definească ce înseamnă noțiunea de succes pentru el, deoarece unii poate vor să fie celebri, iar alții poate vor un job bun și liniște în viață. Contează mai puțin la ce se rezumă fiecare în final, mai importantă e satisfacția personală ce derivă din asta.

Dezvoltarea personală crește șansele să ai un copil care, odată devenit adult, va fi mulțumit de viața lui și de alegerile făcute. Motivul e simplu: odată ce te cunoști, știi destul de bine unde vrei să ajungi și ce te împlinește. Odată ce ești în legătură cu tine, știi să-ți iei pulsul și să schimbi macazul. Când e cazul.

Oferă-i această șansă frumoasă copilului tău și apoi privește-l zburând! 

Despre mine

Cu o experienta de mai bine de 20 de ani implicata in a îmbunătăți viața oamenilor și de a înțelege mai bine comportamentul uman, incepand de la copii la varstnici. Lucrez cu pasiune la rezolvarea problemelor psihologice ale copiilor, adolescentilor sau adultilor.

  • Licentiata in Psihologie si Psihopedagogie sociala,
  • Psihopedagogie socială,
  • Psihodramă și tehnici de psihodramă pentru copii,
  • Psihoterapie de cuplu și familie,
  • Psihoterapia doliului centrată pe sistemul familial,
    • Consilier în dezvoltare personală,
    • Logopedie.
  • Stilul meu terapeutic este centrat pe respect și empatie. Scopul meu este de a vă ajuta să vă ușurați suferinta și să deveniți mai conștienți de sentimentele și problemele dvs. cât și de ceilalți. Cred că fiecare persoană are deja în ea dorința naturală de a crește, și asta este ceea ce înseamnă terapie cu mine: dezvoltare personală, și găsirea soluțiilor la problemele care vă opresc din evoluție. A fi psiholog e o stiintă dar, a fi un psiholog bun e o continuă cercetare cu tine însuti si cu ceilalti pentru a putea ajuta eficient pe cei care au nevoie. Pasiunea mea este sa vad ca prin activitatea mea, pacientii reusesc să obțină schimbări semnificative care duc la dezvoltare, împlinire și un nivel mai ridicat al fericirii.

Contactați-mă

Vizitați-ne
Cluj-Napoca, str. Trifoiului nr 22

Sunați-ne
+40 731879906

E-mail contact@destinyacademy.com

drumurispredestin@gmail.com

Abonați-vă la newsletter


Imagini furnizate de Pexels

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți