Frica este dușmanul iubirii 

30.10.2024

Frica are un scop specific în viețile noastre, care este să ne avertizeze asupra pericolului. Într-o persoană sănătoasă, evoluată spiritual, frica nu apare atât de mult. Locurile evidente în care frica este de ajutor sunt atunci când siguranța noastră fizică este de fapt amenințată. De exemplu, dacă ar fi să vedem un urs în pădure, corpul nostru ne-ar alerta în mod natural că suntem potențial în pericol și ar trebui să ne mutăm într-un loc sigur. Aceasta este ceea ce psihologii numesc răspuns "luptă sau fugi". Cu ursul, probabil că ar trebui să luăm zborul. În alte situații, s-ar putea să avem puține opțiuni și, astfel, trebuie să ne pregătim să ne apărăm corpurile împotriva vătămărilor fizice.

Uneori, în timpul conducerii, o altă mașină face ceva rapid care reprezintă o amenințare și simțim o eliberare a unei substanțe chimice în fluxul sanguin care ne duce la o reacție de smucitură. Acest tip de frică este util și pentru că devenim hiper alert și răspundem într-un mod pentru a evita un accident.

De asemenea, putem experimenta frica la un nivel mai puțin dramatic atunci când ne confruntăm cu un interviu de angajare, pe cale să întrebăm pe cineva la o întâlnire, când mergem să ne întâlnim pentru prima dată cu familia soțului nostru sau chiar înainte de a ține un discurs. Acest lucru are de-a face cu teama de a avea performanțe slabe și cu capacitatea noastră de a gestiona reacțiile emoționale, atât ale noastre, cât și ale altora. Nu vrem să fim respinși pentru că asta stârnește emoții dificile. Vrem să facem bine și să evităm să ne simțim jenați sau umiliți. Frica apare atunci când nu suntem siguri că ne putem ridica la nivelul unei anumite așteptări pe care ceilalți le pot avea de la noi. Suntem îngrijorați că au o reacție emoțională negativă și cum ne vom simți ca urmare. Este firesc să fim puțin nervoși uneori, deoarece ne crește vigilența, arătându-ne că ne pasă. A-l căuta pe Dumnezeu înseamnă că asumi îndrăzneala vieții din față. Frica ca răspuns la situațiile emoționale nu servește scopului nostru cel mai înalt.

Prin meditație, învățăm o modalitate de a procesa emoțiile dificile. Procedând astfel, difuzăm necunoscutul și ajungem să recunoaștem că, deși s-ar putea să găsim unele experiențe emoționale incomode, ele nu rămân atât de mult și, cu practică, putem trece prin ele relativ repede.

Frica trăiește și crește acolo unde această încredere lipsește. Dacă nu credem că avem în noi capacitatea de a face față anumitor situații, sau nu vrem să facem față adversității, frica are un teren propice. Ori de câte ori aceste situații riscă să apară, frica va încerca să ne abate de la riscuri. În acest fel, frica este marele restrictor al vieții și limitator al progresului.

Este absolut adevărat că pentru a crește și a evolua, va trebui să ne confruntăm cu încercări care ne pun la limita capacității și zonei noastre de confort. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru asta, pentru că este cu adevărat ceea ce face viața interesantă, să fii provocat și forțat să depășească vechile moduri de a fi pentru a realiza un nou potențial. Astfel, frica ar trebui considerată ca auto-conservatoare. Când ajungi direct la asta, frica este o expresie a egoismului. Frica, dacă este exprimată altora, creează un mediu în care alții simt că trebuie să aibă grijă de noi. Ca suflete care avansează către o unire mai mare cu Dumnezeu, noi nu vrem asta. Este bine că alții se simt inspirați să ne dăruiască și să ne iubească. Dar nu vrem să tragem de oameni energic și să-i constrângem subtil să ne satisfacă temerile. Asta face frica mult prea puternică.

Când intri înăuntru și simți frica care trăiește în tine, vreau să-i difuzezi puterea. Recunoașteți că frica este opusul iubirii și, prin urmare, nu este a lui Dumnezeu. Adevărat, deși avem capacitatea înnăscută de a simți frică atunci când există o amenințare reală, ceea ce învățăm în această seară este să devalorizăm frica care este vie în noi și care încearcă să ne protejeze de a deveni Sufletul și Sinele nostru realizat. O viață în Dumnezeu este o viață de curaj. Este o aventură interesantă să trăiești prin credință și să nu lași frica să diminueze ceea ce este posibil pentru tine.

În meditația noastră din această seară, ne vom relaxa într-un grad în care putem atinge temerile care sunt cele mai proeminente în noi. Poate ați auzit că frica poate fi un acronim pentru False Evidence Appearing Real. Acest lucru poate fi de mare ajutor. Frica mărește cel mai rău rezultat posibil și provoacă aspectul curajului din inimile noastre. Se umflă în cel mai rău scenariu, subminează rezultatul optimist și face un argument puternic pentru noi să nu participăm. Această dinamică este răspândită în societatea noastră și este cauza principală a unei cantități uriașe de dureri de inimă și durere. Frica sta în calea a ceea ce ar aduce dragoste. Deci, din acest motiv, este imperativ să nu-i dăm putere. Deci, cum anume ne asumăm această muncă?

Vrem să vedem efectiv frica ca pe un răspuns emoțional supraevaluat care ne limitează libertatea. Vă puteți imagina că nu vă mai onorați fiecare frică și să le declarăm atât de importante? Aceasta este o distincție reală. Frica este importantă doar atâta timp cât recunoști că încearcă să te conducă spre interior pentru a vedea ce se întâmplă în tine. Dacă l-ai lăsat să te paralizeze, ai permis vieții să te doboare. Să nu facem.

Când observați că frică sau anxietate se așterne, cea mai bună practică este să găsiți timp pentru a medita la următoarea oportunitate reală. Nu amâna câteva zile pentru că mintea ta va avea tendința de a diminua frica și înainte de a-ți da seama, a câștigat o ușoară victorie. În schimb, fii necruțător în angajamentul tău de a ridica vălul fricii și de a te cunoaște la un nivel mai profund.

Desigur, există niște temeri adânc înrădăcinate pe care nu le vei putea înlătura atât de ușor. Pentru cei care au suferit abuzuri semnificative în copilărie, fricile sunt stocate în celulele cărnii. Procesul de eliberare a acestora depășește puțin sfera acestui curs. Dar aplicația este aceeași. Mai întâi intrați în interior și identificați frica. Explorați cât de puternic este. Începeți prin a vă instala în meditație cu orice practică pe care ați dezvoltat-o. Odată ce sunteți gata să "puneți la treabă" așa cum ar fi, fie sondați partea minții tale care generează gândurile anxioase, fie aruncați-vă în trunchi și simțiți frica. Lasă frica să pătrundă în tine, astfel încât să fie proaspătă și activă. Cea mai bună abordare este să te întâlnești față în față cu el, astfel încât să nu devină mai mare decât este.

Apoi, folosind vocea sinelui tău puternic, conștient, întreabă în interior de ce ți-e frică. Creați un spațiu în interior în care puteți intra în contact cu ceea ce vă îngrijorează sau nu puteți face față. Vocea pe care o auzi în interior nu va fi neapărat rațională, dar adesea emoțională, cu sunet tânăr sau chiar panicată. Ar putea fi simplu de genul "Sunt îngrijorat că nu voi putea să o fac". Sau "Mi-e teamă că nu voi obține ceea ce am nevoie". Apoi sinele tău superior continuă să cerceteze. S-ar putea spune... "Ok. Așa că ne temem că nu vom obține ceea ce ne trebuie. Ce s-ar întâmpla dacă nu obținem (lucrurea pe care ne dorim)"? Ideea este de a continua să cercetăm pentru a concretiza cu adevărat procesul de gândire care generează starea emoțională negativă.

Nu te grăbi să încerci să rezolvi problema încă. Acesta este un act de iubire de sine, pe care le-ai lăsa într-adevăr părților tinere, temătoare din tine să exprime ceea ce se întâmplă.

Acest lucru ar putea părea contradictoriu cu ceea ce s-a spus mai devreme despre neonorarea fricii. Ce vreau să spun este că dacă te oprești când te sperii și nu faci această muncă interioară, lași frica să te limiteze. Frica învinge și nimic nu progresează. Dar realizarea acestei lucrări este valoroasă pentru a descoperi ideile și conceptele care sunt în joc sub suprafață. Vrem să le concretizăm și să facem acest lucru fără a judeca. Pentru aceste părți mai tinere, mai puțin dezvoltate din noi, ideile din interior sunt total reale și trebuie să fie auzite.

Este un obicei bun atunci când investighezi teama de a întreba de câteva ori "Se întâmplă altceva?" Nu crede că le ai pe toate când simți că ai ajuns la o pepiță bună. În schimb, continuă să pui această întrebare până când vocile din interiorul tău confirmă că simți că totul a fost auzit. În acest moment al practicii tale, probabil că ai dezvoltat o perspectivă bună asupra unor părți din tine. Acest exercițiu va aduce Lumină în zonele vulnerabile din tine care sunt păzite de concepte false. Cu alte cuvinte, investigarea temerilor te duce adesea să vezi o idee sau o decizie pe care o ai, care justifică frica.

S-ar putea să vă întrebați cum se potrivește toate acestea cu găsirea lui Dumnezeu prin meditație. Dumnezeu nu vă va depăși granițele. Am vorbit despre frică și iubire ca fiind opuse. Dacă ai frici în tine și alegi să nu le faci față, rugăciunea ta este ca este în regulă să trăiești într-un mod bazat pe frică. Dumnezeu nu se poate manifesta cu ușurință în acele domenii ale vieții tale în care ai permis așa ceva. Dacă îl vrei pe Dumnezeu în viața ta, va trebui să te decizi să iubești adevărul mai degrabă decât confortul social.

Contactați-mă

Vizitați-ne
Cluj-Napoca, str. Trifoiului nr 22

Sunați-ne
+40 731879906

E-mail contact@destinyacademy.com

drumurispredestin@gmail.com

Abonați-vă la newsletter


Imagini furnizate de Pexels

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți